در 21 نوامبر 1789کارولینای شمالی هم که یکی از سیزده ایالت انقلابی محسوب میشد، با امضای سند استقلال به عنوان دوازدهمین عضو اتحادیه پایههای کشوری را بنا گذاشت که آن را با شعار «بودن به جای به نظر آمدن» در همه این سالها حمایت کرده است.
این ایالت که در حقیقت بخشی از مستعمره نشینی کارولینا در شرق ایالات متحده امریکا محسوب میشد که به افتخار چارلز دوم پادشاه انگلستان در قرن هفدهم به «کارولینا» نامگذاری شد. اینک یکی از مهمترین ایالتهای ساحل شرقی امریکا است که از لحاظ جمعیت با داشتن نزدیک به 10 میلیون نفر ساکنان پهنه این ایالت در رتبه دهم جدول ایالتهای پرجمعیت ایالات متحده امریکا جا خوش کرده است.
این سرزمین خوش آب و هوا که مساحتی 53819 مایل مربعی (برابر با 139390 کیلومتر مربع) را زیر پرچم سه رنگ خود دارد و یکی از عمدهترین مراکز کشاورزی، اقتصاد مبتنی به طبیعت و تولید محصولات طبیعی در امریکا به شمار میرود. این ایالت که پایه اقتصاد آن بر پایه تولید پنبه، توتون و کشتزارهای وسیع سویا و فنآوری بهرهگیری از این محصولات طبیعی استوار شده است از لحاظ تراز اقتصادی با درآمد ناخالص داخلی بیش از 420 بیلیون دلاری در سال در حدود کشور لهستان از لحاظ رتبه اقتصادی در جهان قرار دارد. رتبهای که نشانگر سطح قابل قبول رشد اقتصادی در این ایالت است.
با این حال کارولیناییها به گردشگری و توسعه صنعت توریسم در ایالتشان اهتمام ویژهای داشتهاند و با ایجاد سمبلهای گوناگون سعی کردهاند تا از گردشگران ساحل شرقی سهم قابل توجهی کسب کنند. تا آنجا که سنجاب خاکستری در این ایالت به سمبلی برای جذب گردشگران تبدیل شده است. از دیگر سمبلهای این ایالت میتوان به درختان کاج بلند برگ اشاره کرد که از پوششهای گیاهی منحصر به فرد مناطق کوهستانی این ایالت محسوب میشوند و همینطور پرنده قرمز رنگ کاردینال که به پرنده این ایالت شناخته میشود. بیشک توجه به مناظر طبیعی و همچنین اقتصادی که اساساً مبتنی بر حفظ طبیعت است به پیدایش گردشگری مبنی بر اکوتوریسم میانجامد که دو نمونه ممتاز آن را میتوان در جنگل ملی پیزگاه (Pisgah National Forest) و پارک ملی کوههای بزرگ اسلوکی دید. این پارک طبیعی که جزو میراث جهانی یونسکو ثبت شده است و جزیی از رشته کوه آپالیشین میباشد در دو ایالت تنسی و کارولینای شمالی قرار گرفته است. اما بخش شرقی آن که در خاک ایالت کارولینای شمالی قرار دارد به دلیل اکوسیستم متفاوت و پرجاذبهاش به یکی از مهمترین دیدنیهای طبیعی ایالات متحده امریکا تبدیل شده است.
کارولینای شمالی را یکی از دو مهد مهم پیشرفتهای علوم آکادمیک در ساحل شرقی ایالات متحده امریکا دانسته است و شاید اصلیترین دلیل آن وجود پارک مثلث پژوهشی باشد که از سر راس دانشگاهی یعنی دانشگاه دوک، دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی و دانشگاه کارولینای شمالی در چپلهیل تشکیل شده است. این سه دانشگاه علاوه بر آن که از معتبرترین کمپسهای تحصیلی برخوردار هستند، در میان خود یکی از ده دانشگاه نخستین تاریخ علم در ایالات متحده یعنی، دانشگاه کارولینای شمالی در چپلهیل را نیز جا دادهاند که با سرمایهای بالغ بر 5/2 بیلیون دلار و هیئت علمی 3295 نفره میزبان بیش از 28000 دانشجو در رشتههای گوناگون است. این دانشگاه که گروه عمومی انجمن دانشگاههای امریکا عضو است بیشک یکی از قطبهای تولید دانش در امریکا محسوب میشود.
مرکز ایالت کارولینای شمالی شهر معروف رالی است که از دو شهرستان دورهام و ولیک تشکیل شده است. این شهر زیبا که قدمت آن به بیش از 300 سال پیش باز میگردد، امروزه با جمعیتی در حدود 500 هزار نفر از شهرهای ممتاز شرق امریکا در میزان نسبی رفاه شهری شناخته میشود.
شهر شارلوت اما بیهیچ اغراقی دیدنیترین شهر ایالت کارولینای شمالی دانسته میشود این شهر که با مساحتی معادل 771 کیلومتر مربع، خانه نزدیک به 750 هزار امریکایی است، به شهر ملکه شهرت یافته است و اهالی آن اعتقاد دارند که شارلوت ملکه شهرهای امریکاست. شارلوتسیتی در سال 1755 تأسیس شده است و در بین قدیمیها به شهر بنفش هم شهرت داشته است شاید دلیل چنین وجه تسمیهای پرچم بنفش رنگ این شهر است که امروز با سازههای مدرن و ساختار شهری بسیار مجلل و ضمن حفظ معماری دوره استعماری توانسته است نمونه کاملی از یک شهر مدرن امریکایی را مهیا کند.
در شارلوت سیتی ایرانیان اندکی زندگی میکنند که بیشتر در زمینههای اقتصادی و بانکی فعال هستند. شاید به این دلیل که دفاتر مرکزی بانک معروف «بنک آو امریکا» در این شهر حضور دارد. بد نیست بدانیم که شارلوت پیمان خواهر خواندگی با شهر هَدرا در اسرائیل دارد.