۱۳۹۱ اردیبهشت ۶, چهارشنبه

کارولینای جنوبی

پرچم پرستاره ایالات متحده خود را همیشه مرهون مبارزه و روحیه آزادیخواهانه مردمان سیزده ایالت اولیه این کشور می‌داند که در جریان جنگ‌های استقلال، سرانجام توانستند کشوری نوپا اما استوار را بیآفرینند. کارولینای جنوبی در ساحل شرقی امریکا یکی از این سیزده ایالت است.


با این که واژه کارولینای از ریشه لاتین اسم چارلز و به افتخار چارلز دوم پادشاه انگلستان در قرن هفدهم نامگذاری شده است اما در مقام یکی از سیزده ایالت انقلابی امریکا بر استمرار حضور کت قرمزها شورید و در تاریخ بیست و سوم می 1788 هشتمین ایالت کشور ایالات متحده امریکا شد.
این سرزمین که در ساحل اقیانوس اطلس شمالی آرمیده است با مساحت 32020 مایل مربع (82931 کیلومترمربع) از نظر مساحت در رتبه چهل جدول پهناوری ایالت‌های مختلف امریکا جا دارد. اما با جمعیتی برابر با 4میلیون و 679هزار نفر در سال 2011 بیست و چهارمین ایالات امریکا از نظر جمعیت بوده است.
کارولینای جنوبی سرزمینی با آب و هوای چهار فصل و متأثر از شرایط آب و هوایی اقیانوس تلقی می‌شود. اما هوای قالب در این ایالت را به خنکای بهاره تشبیه کرده‌اند. یکی از اصلی‌ترین دلایل این وضعیت را وجود دریاچه‌های متنوع و پرشمار در پهنه این ایالت دانسته‌اند. که بیش از 680 مایل مربع از مساحت این ایالت را به خود اختصاص داده‌اند. در میان این دریاچه‌های زیبا، لیک مولتری، لیک ماریون و دریاچه استروم ثارموند را می‌توان از معروف‌ترین‌ها و پهناورترین‌ها دانست.
این زیبایی طبیعی حتی به لقب ایالت کارولینانی جنوبی تبدیل شده است و آن را ایالت درخت پالمتو می‌نامند. ایالتی که سال‌هاست با شعار رسمی «در حالیکه نفس می‌کشم امیدوارم»، نقشی سازنده در اقتصاد ایالات متحده بازی کرده است. به گونه‌ای که اگر کشوری مستقل محسوب می‌شد همپای کشور توسعه یافته‌ای مانند سوئد در رتبه بندی جهانی اقتصاد قرار می‌گرفت. اگرچه در آغاز قرن بیستم این اقتصاد بر پایه کشت پنبه و رونق صنعت نساجی شکل گرفت اما در دهه‌های اخیر شاهد تغییر چهره اقتصاد این ایالت به سمت رشد کشاورزی بر پایه محصولات سودساز و نیز گسترش صنعت توریسم و فن‌آوری‌های ارتباطی بوده‌ایم. روندی رو به رشد که در شهر کلمبیا مرکز این ایالت و نیز در شهر زیبا و ساحلی چارلستون به خوبی شاهد آن هستیم. چارلستون و حومه آن شهری یک ملیون نفری محسوب می‌شود که در پهنه‌ای 150 مایل مربعی در ساحل اقیانوس آرمیده است و یکی از دیدنی‌ترین شهرهای ساحل شرقی امریکا محسوب می‌شود. همین شهر محل اسکان گروهی از ایرانیان نیز هست که کارولینای جنوبی را برای ادامه زندگی خود برگزیده‌اند اگرچه اکثر این ایرانیان در رده‌های مختلف شغلی عموماً به صورت عضوی از جامعه امریکایی کارولینای جنوبی در حال زندگی و فعالیت اجتماعی هستند و با داشتن کرسی‌های علمی در دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه کلمسون و دانشگاه ایالتی کارولینای جنوبی در توسعه علمی امریکا مؤثر بوده‌اند. اما می‌توان در جامعه‌های کوچک نشانه‌های پرغرور فرهنگ ایرانی را در میان‌شان جستجو کرده و شاهد حضور پررنگ مراسم‌هایی مانند نوروز، چهارشنبه‌سوری و... در میان آن‌ها بود.
کارولینای جنوبی را از لحاظ سیاسی خانه‌ای سنتی برای بخش نو محافظه‌کار حزب جمهوری خواه دانسته‌اند و در حال حاضر هم مسوولیت فرمانداری و هم نمایندگان این ایالت را در سنا، برگزیدگانی از حزب جمهوری خواه بر عهده دارند. یکی از اصلی‌ترین دلیل اقبال جمهوری‌خواهان در کسب آرای مردم این ایالت را شاید باید در باور و اعتقاد عمیق آن‌ها که مذهب و پیروی از معنویات دانست به گونه‌ای که در این ایالت می‌توان به خوبی شاهد حضور چشمگیر و پرشکوه کلیساهای گوناگون بود که از حوزه اسقف نشین کلیسای رم تا پروتستان‌های فرانسوی را در برمی‌گیرد. یهودیان نیز در این ایالت از جمعیت قابل ملاحظه‌ای برخوردار هستند و مرکز سازمان معتبر شعبه امریکایی یهودی جنبش اصلاحات در شهر چارلستون همین ایالت واقع شده است.
شاید معروف‌ترین شخصیت این ایالت را بتوان اندرو جکسون (هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده امریکا دانست که از سال 1829 تا 1837 برای مدت 8 سال زمام امور را در جمهوری تازه تأسیس امریکا به عهده گرفت و توانست با انجام رشته اصلاحاتی گسترده که با حمایت کارگران شرق و کشاورزان جنوب و غرب ایالات متحده روبرو شد نظام اداری و اجرایی این کشور را به رشد چشمگیری برساند. اندرو جکسون برای اکثر امریکایی‌ها شناخته شده است و حتی کسانی هم که اطلاع زیاد از تاریخ این مرز و بوم ندارند به واسطه چاپ عکس او روی اسکناس‌های بیست دلاری با این سیاستمدار و دولتمرد امریکایی به خوبی آشنا هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر