وقتي در يازدهم دسامبر 1816 نمايندگان اين ايالت معاهده استقلال ايالات متحده آمريكا را به رسميت شناخته و رسماً به عنوان نوزدهمين. ايالت به اتحاديه ايالات متحده آمريكا پيوستند، هرگز فكر نميكردند كه كمتر از دو قرن بعد اقتصادي برابر با كشورهايي همچون تايلند و يا فنلاند داشته باشند.
اينديانا واژهاي آشنا براي همه اهالي آمريكا است. لقبي كه كلمب و همراهانش به سرخپوستان آمريكا دادهاند. بله "مردمان سرخپوست" معناي اسم اين ايالت است و وقتي ميبينيم كه مركز آن نيز شهر اينديانا پولیس يعني "شهر سرخپوستي" است، بيشتر توجهمان جلب ميشود تا بدانيم آيا درپهنه 36418 مايل مربعي اين ايالت هنوز اثري از زندگي اقوام كهن ساكن در سرزمينهاي شمالي پيدا ميشود يا نه؟!
سابقه تمدن در بخشهايي از اين ايالت به 8000 سال قبل از ميلاد باز ميگردد كه اقوام مهاجر پس از ذوب شدن يخچالهاي طبيعي و در گروههاي كوچك براي اسكان و چراندن گلههاي گاوميش به اين منطقه مهاجرت كردهاند. اما نخستين ابزارهاي سنگي و شهرنشينيها در بين 5000 سال قبل تا 4500 سال قبل در سواحل شمالي يافت شده است، كه به پيدايش فرهنگ مردمان "آدنا" ميانجامد. مردماني كه از هزاره نخست ميلادي در فرهنگ بزرگ "ميسيسيپينها" ادغام ميشوند و تا ورود اروپاييها به سرزمينهاي قاره جديد استمرار می یابند. ابتدا فرانسويها اين قسمت از خاك آمريكا را در سال هاي دهه 1670 كشف كردند و به داد و ستد با بوميان پرداختند. اما در دهه 1750 ميلادي انگليسيها پس از سالها مبارزه بر اين سرزمين تسلط كامل يافتند. در حدود هفتاد سال بعد كه اينديانا رسماً به عنوان بخشي از ايالات متحده آمريكا اعلام شد، روند حوادث به سويي پيش رفت كه زمينه براي جذب مهاجران خارجي عليالخصوص آلماني تبارها در سالهاي نخست قرن نوزدهم فراهم شود.
اهم وسعت اين ايالت را دشتهاي مركزي و فلات داخلي آمريكا پوشانده است كه اين سرزمين را بيش از پيش براي رشد كشاورزي مستعد ساخته است. عبور رودخانه "واباش" كه طولانيترين شاخه آبريز ميسيسيپي در شرق محسوب ميشود، نيز به اين موقعيت ممتاز برگ برنده ديگري افزوده است.
اينديانا از آب و هوايي معتدل با زمستانهاي سرد و تابستانهاي گرم و مرطوب برخوردار است. بارش برف در سواحل شمال اين ايالت با درياچه ميشيگان گاهي تا 2 متر هم ميرسد. اما با اين همه بخت يار اين سرزمينها بوده است و عليالرغم تفاضل دما در شمال و جنوب اين ايالت، هرگز در مسير تندباد تورنادو قرار نداشته است.
در اينديانا نزديك به 5/6 ميليون نفر زندگي ميكنند كه از فرهنگها و اقوام گوناگون هستند. وجود چندين دانشگاه معتبر و باسابقه و داراي رنكينگ علمي بالا در اين ايالت همچون دانشگاه اينديانا، دانشگاه پرديو و دانشگاه ايالتي نوتردام به جذب گستره وسيعي از دانشجويان هم به اين ايالت موثر بوده است.
ايرانيان هم در اين ايالت حضور دارند و اگر چه جمعيتشان در مقابل مراكز عمده ايرانينشين اندك محسوب مي شود اما با فرهنگ آمريكايي در آميخته و حضور مستمر در اين ايالت دارند. اكثر ايرانيان اين ايالت در شهر اينديانا پوليس زندگي ميكنند و در حدود 60درصد از جمعيت حدودا 4000 نفري آنها را دانشجويان تشكيل ميدهند. تني چند از نخبهترين اساتيد دانشگاههاي اينديانا نيز از چهرههاي سرشناس علمي جامعه ايرانيان مقيم امريكا هستند كه در آن ميان ميتوان به پروفسور يحيي كمالي پور مدير دپارتمان ارتباطات دانشگاه پرودو اشاره كرد.
جنگل ملي هوزير
اين پهنه وسيع 810 كيلومتر مربعي در قلب ايالت اينديانا يكي از بكرترين و دست نخوردهترين زيستگاههاي حيات طبيعي در ميانه شمالي قاره آمريكا محسوب ميشود. درختان سر به فلك كشيده كه در دامنه درهها و پهنههاي كوهپايهاي جا خوش كردهاند، درياچههاي كوچك و بزرگ كه يكي پس از ديگري خانهاي امن براي سموران آبي به شمار ميروند و هوايي منحصر به فرد كه زيستگاهي بيبديل به خرس قهوهاي شمال آمريكا بخشيده است.
جنگل ملي هوزير كه از تپهها و جادههايي بينظير و روحافزا بهره ميبرد فرصتي استثنايي در اختيار كساني ميگذارد كه اهل گردش در طبيعت هستند و در حالي كه جوامع روستايي سنتي آمريكايي هنوز در بخشهايي از اين سرزمين در حال حيات هستند، اين سفر به گونهاي بازديد كننده را به دل يك زندگي كاملاً طبيعي در چهار راه ايالات متحده آمريكا ميبرد. اگر دوست داريد از زيباييهاي اين جنگل لذت ببريد، در سفر آتي خود به ايالت اينديانا اين آدرس را فراموش نكنيد:
811 Constitution Ave, Bedford, IN 47421
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر