وقتي نماينده ايالت پنسيلوانيا در عصرگاه دوازدهم دسامبر 1787 در شهر فيلادلفيا در خاك همين ايالت دومين نفري شد كه پاي ورقه استقلال را امضاء كرده و به اتحاديه ايالات متحده آمريكا پيوست. خورشيدي در حال غروب بود كه قرار بود از صبح فردا براي كشور جديدي به نام ايالات متحده آمريكا طلوع كند.
پنسيلوانيا از ايالتهاي ساحل شرقي ايالات متحده آمريكا محسوب ميشود كه با داشتن مساحتي معادل 119،283 كيلومتر مربع سي و سومين ايالت پهناور آمريكا شناخته شده و جمعيتی بالغ بر بيش از دوازده ميليون نفر را در خود جا داده است. پنسيلوانيا كه با شعار رسمي «پاكدامني، آزادي و استقلال» شناخته ميشود به ايالت ذغالسنگ و صد البته ايالت نفت مشهور است و شايد همين حضور پررنگ منابع انرژي باشد كه به حيات شهر بزرگ و صنعتي "پيتسبورگ" استمرار ميبخشد. دومين شهر بزرگ پنسيلوانيا كه در همريزشگاه رودخانههاي" الگنی" و "مانانگهلا"بنا شده است.
"پيتسبورگ" را به عنوان شهر پلها و پولاد ميشناسند، شايد به اين دليل كه بيش از 150 آسمان خراش و 445 پل آنرا به پديدهاي اعجاببرانگيز از زندگي ممتاز شهرنشيني تبديل كرده است.
اما بيانصافي است به پنسيلوانيا اشاره كنيم و نگوييم كه شهري در اين ايالت براي مدت 10 سال نخستين پايتخت ايالات متحده آمريكا بوده است. بله "فيلادلفيا" شهري كه تالار استقلال را در خود جا داده است و در حقيقت سرآغاز ايالات متحده آمريكا را برآمده از همين شهر ميدانند. فيلادلفيا بزرگترين و مهمترين شهر پنسيلوانيا و پس از نيويورك دومين شهر بزرگ كرانه شرقي ايالات متحده محسوب ميشود. شهري كه هنوز هم لقب «شهر عشق برادرانه» را با خود يدك ميكشد و در افواه عمومي به «گهواره آزادي» و «زادگاه آمريكا» شهرت دارد.
فيلادلفيا را از ديدنيترين شهرهاي آمريكا دانستهاند. شهري كه شهرت موزه هنرش جهاني است و يكي از اعجاب برانگيزترين باغ وحشهاي جهان را در خود جا داده است. فيلادلفيا به داشتن خوراكيهاي خاص خود معروف است. خوراكيهايي مانند ساندويچ استيك پنير فيلي. اما خوراكيهاي ايراني هم مانند كباب كوبيده در اين شهر بيمشتري نيستند. در حقيقت ميتوان گفت اين غذاي لذيذ ايراني هديهاي است كه بيش از 12 هزار تا 15 هزار ايراني ساكن ايالت پنسيلوانيا به ديگر اقوام و ملل ساكن اين ايالت هديه كردهاند. آقاي محمد برآورده كه بنيانگذار كباب كافه در نزديكي فيلادلفيا است در اين خصوص ميگويد: اگر چه ايرانيان ساكن در پنسيلوانيا پراكنده هستند و در جاي جاي اين ايالت خانه دارند اما تمركز آنها بيشتر در منطقه جنوبي ايالت و در نزديكي مرز مشترك پنسيلوانيا و مريلند به چشم ميخورد. در این ایالت تعامل معقولي بين فرهنگ آمريكايي و فرهنگ ايراني به چشم ميآيد و عليالخصوص در حوزه برقراري روابط خانوادگي همانند ازدواج بين ايرانيان و ديگر گروههاي قوميتي ميتوان شاهد رشد چشمگيري از اختلاط فرهنگي بود. اختلاطي كه به شناسايي بيشتر و بهتر فرهنگ راستين ايراني كمك كرده است.
ايرانيان در پنسيلوانيا در حوزه دانشگاهي بسيار فعال هستند و در بسياري از دانشگاههاي اين ايالت همانند دانشگاه پنسيلوانيا، دانشگاه تمپل، دانشگاه ويلانو، دانشگاه توماس جفرسون و ... يا استاد دارند و يا دانشجو. در حقيقت وظيفه هماهنگي بين جامعه ايراني را هم همين گروههاي دانشگاهي به عهده دارند. گروه شباهنگ يكي از فعالترين گروهها در فيلادلفيا محسوب ميشود. برگزاري مراسمهاي ملي همانند نوروز، سيزده به در و ... به عهده اين گروه است كه برنامههاي ماهيانه مرتبي را نيز در قالب شبهاي موسيقي ايراني، دعوت از نام آشنايان جامعه ايراني و تبادل استاد و دانش با ديگر دانشگاههاي ايالات متحده آمريكا را مهیا و اجرا مينمايند.
تالار استقلال
بيشك اين ساختمان 258 ساله را بايد محل طلوع خورشيد ايالات متحده آمريكا دانست. جايي كه براي اولين بار سيزده ستاره در كنار هم روي پرچم ايالات متحده امريكا قرار گرفت تا سرزمين جديدی را در جغرافياي سياسي جهان معرفي كند. اين ساختمان تاريخي در قلب پارك ملي تاريخي استقلال، يكي از گنجینه های ملت آمريكا در ايالت پنسيلوانيا محسوب ميشود. اگر چه عمده شهرت اين بناي تاريخي به خاطر آن است كه اعلاميه استقلال و همچنين قانون اساسي ايالات متحده آمريكا در آن مورد بحث و تصويب قرار گرفت، اما در سرآغاز به عنوان مجلس ايالتي پنسيلوانيا در سال 1753 ساخته شد و محل برگزاري دومين كنگره قارهاي هم بوده است، يكي از جنبههاي نمادين در اين ساختمان، زنگ برج كليساي آن است كه به «ناقوس آزادي» شهرت دارد و تاريخچهاي خواندني در پس اين ناقوس مفرغي نهفته است. اگر اهل بازديد از آثار ملي و تاريخي آمريكا هستيد، فرصت ديدن اين بناي زيبا و تاريخساز در شهر فيلادلفياي ايالت پنسيلوانيا را از دست ندهيد. ساختماني كه تصوير آن در پشت اسكناسهاي دوست داشتني 100 دلاري نقش بسته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر